30 april 2011

Underbar

start på dagen, upp tidigt, ut med hundarna och en kopp kaffe innan färden gick till ett fantastiskt vildmarksreservat vi har här strax utanför Umeå.
Grössjön som är en grund sjö och känd för sitt rika fågelliv.

Såg många spår efter tjäder och älg på hällmarkerna strax efter parkeringen och hörde ljudet av orrarna som spelade för fullt ute på myrarna på väg ner mot sjön.

 
Väl nere vid sjön kom en trana inflygande mot mossen där storspovarna och tofsviporna ivrigt spelade upp, satte mig ner och spanade ut över sjön, hörde storlommen ljuda och såg en ensam simma omkring, tog en lov till fågeltornet och höll på att kollidera med ett par sädesärlor utan trafikvett när jag klev upp.
Otroligt vad fort våren kommit och det var inte många dagar sedan isen låg och man ivrigt väntade på att flyttfåglarna skulle anlända.
Vigg, kricka, knipa, gräsänder och mås kunde jag se från tornet samtidigt som storlommen ljudade.




Gick tillbaks till udden och slog mig ner i blåsten och såg ett par svarthakedoppingar simma förbi in i viken, tittade ut mot sjön och såg ytterligare ett par svarthakedoppingar som förövrigt är en karaktärsart i sjön. 
 
Nu väntar jag bara på att få se tretåiga hackspetten trumma i närheten av sjön, förhoppningsvis kanske man kan höra och se pärlugglan...

Vilken start på dagen...

Hoppas ni haft det lika fint...
//Tommy


2 kommentarer:

  1. Tur att du har förmågan att vara uppe som tuppen....
    men jag ska pallra mig ur sängen någon morgon ag med och följa med dig ,....

    Fina fina bilder.... !! Kisses..

    SvaraRadera
  2. Nästa gång kommer du inte undan....

    Kisses your T

    SvaraRadera